Ieu nyaritakeun 2 jelema urang sunda anu kasohor ku garelo na :

“Kamana wae sia?”

“Aya. Ti tadi ge di dieu.”

“Aya dimana? Aink pan ti tadi neangan sia.”

“Hehehe… aink pan urang Sunda tea.”

“Naon hubunganana jeung urang Sunda? ”

“Maneh mah udik. Urang Sunda pan boga pribahasa tea, ‘Disebut aya, eweuh. Disebut eweuh, aya”

“Kehed sia. Eta mah eweuh hubunganana. ”

“Kumaha aink weh!”

“Ari sia. Naha kanu pribahasa kitu mani bangga. Mun eweuh mah eweuh weh, mun aya sok tunjukkeun. Kehed. ”

“Kehed…kehed… teu sopan sia kanu kolot teh”

“Maneh ge sua sia. Kena karma, baru nyaho. Teu pernah ngadengekeun laguna Coklat nya? ”

“Kunaon kitu laguna Coklat?”

“Euh… teu gaul. Pan aya lirikna jiga kieu ‘sekian lama kita bersama ternyata kau juga sama saja…’”

“Teruskeun weh saalbum.”

“Keheula. Poho. Oh… ‘Kuingin kau rasakan pahitnya terbuang sua… sia itu namanya ngga sopan’”

“Halah. Plesetan”

“Bae. ”

“Eh, by the way,….”

“By the way…??? Emangna sia di Longdon? ”

“Kumaha aink weh”

“Halah… kumaha aink kumaha aink. Maksudna mun SAKALI PERSIB TEUTEP PERSIB? ”

“Tah eta maneh geuning pinter.”

“Wae dah. ”

“Mun teu meunang make bahasa inggris mah balik deui weh ka basa Sunda. Maneh rek naon neangan aink?”

“Naon nya??? Poho. Gara-gara ningali beungeut maneh jiga dawala, jadi weh poho.”

“Dawala ??? Beungeut kasep kieu jiga Cepot disarua-saruakeun jeung Dawala. Tong sok Kahitna.”

“NGAHINA”

“Kumaha aink weh”

“Tapi mun ditilik-tilik emang pas mun beungeut maneh disaruakeun jeung si Cepot. Beureum”

“Naon na nu beureum? Mun soca mah gara2 peuting karek sare jam 4.”

“Begadang wae jiga aa Roma atuh? ”

“Pan rek ujian poe ieu teh. Jadi weh belajar nepi ka jam 4.”

“Tah… eta”

“Naon?”

“Inget ayeuna mah…. ”

“Inget naon? Inget maneh teh gelo? Moal aya nu gelo inget yen manehanana teh gelo.”

“Ontolohod. Lain kitu, aink inget naha aink teh neangan maneh.”

“Kunaon?”

“Eta… soal ujian. ”

“Ngomong teh tong sapotong-sapotong. Nu jelas atuh.”

“Ujian teu jadi, si dosen na teh kudu indit ka Jakarta. ”

“Si borokokok. Naha lain mere nyaho ti kamari.”

“Kamari mah dosenna aya keneh”

“Isuk-isuk atuh. Pan aya hape.”

“Ari si cepot teh boga hape kitu? ”

“Si Cepot mah teuing. Mun abdi mah gaduh. Hare geneh kaga punya hape?”

“So’ jakarte luh”

“Jadi aink percuma peuting belajar teh?”

“Belajar mah dimamana ge teu pernah rugel”

“Tapi pan ujian na teu jadi”

“He euh… ”

“Nya rugel atuh eta mah, pan jadi teu bisa ajeb-ajeb”

“Halah… ajeb-ajeb? Jiga nu pernah wae? ”

“Eh… tong sok Kahitna nya?”

“NGAHINA… ”

“Tah eta”

“Naon? ”

“Kahitna”

“NGAHINA… Kahitna mah band”

“Nyaho. Pan aink pokalisna.”

“Wae…geus lah aink mah rek balik. Cape ngomong jeung sia mah. Kudu pake urat. ”

“Tonk nu pake urat. Pan aya baso nu polos.”

“Tuh pan? ”

“Jadi aink ge balik?”

“Rek balik rek teu ge kumaha tangkurak sia weh”

“Mun balik atuh aink nebeng”

“Nebeng? Emangna aink tukang ojek? ”

“Pan ngaliwatan…”

“Biasana maneh bobogohan heula? ”

“Si Jeniper aya kitu?”

“Aya. Tadi mah keur selingkuh jeung si Asep”

“Maneh mah ngagoda aink wae. Si Asep mah teu lepel jeung aink.”

“Jadi rek milu moal balik teh? ”

“Ah, mun aya si Jeniper geulis mah meuning ge bobogohan. Mun ngiluan sia mah ngiluan jomblo”

“Aink ge mun maneh ngiluan jadi gelo beneuran”

“Jig balik lah. See you tomorrow”
“Mbung…. ”