SAMPURASUN DULUR…!!! Kumaha kabarna…??? Damang…??? Kamarana ari urang sunda teh…??? Disebut euweuh tp masih loba keneh anu ngaku urang sunda, disebutkeun aya,,,tp kamarana ieu teh…???

Jadi kieu dulur, aya hiji carita urang jawa jeung urang sunda dina ngomongna make bahasa sunda tapi logatna make logat jawa, nyaritakeun ka urang sunda masalah ngimpina dina malam juma’ah.

Orang Jawa : “Mas abdi wengi ngimpen,

Orang Sunda : “ngimpen naon mas?”

Orang Jawa : “Ngimpen bobo jeung nu geulis.”

Orang Sunda : “Kumaha dina jero impenannana?”

Orang Jawa : “Pokona endah pisan ngan pas abdi gugah nu geulis teh hento aya, pan abdi teh kesel ah abdi teh bobo deui we, eeeh ngimpen deui.”

Orang Sunda : “Bari kerung, ngimpen naon deui mas?”

Orang Jawa : “Ngimpen gaduh acis seueur pisan. Pas abdi gugah dicabakan dina pesak lancingan, acisna hento aya ah abdi teh kesel bobo deui we, eeh ngimpen deui”

Orang Sunda : “Ngimpen naon deui mas?”

Orang Jawa : “Ngimpen ee”

Orang Sunda : “Kumaha tah?”

Orang Jawa : “Pas abdi gugah, dicabak kanu bujur teh aya ee’ na teh, pas di ambeuan bau deui….”

Orang Sunda : Wuakakakakakakakakak,,,,,,,,,,,,,,,belegug sia mah tai di ambeuan,,,tah eta bati ngimpi dina poe malam juma’ah teh,,,